top of page
Search

Din Morris om "Hele havet i et badekar"

Updated: Sep 29, 2021


Din Moris ga nylig ut sin Debut-EP, og i den anledning fikk vi Synnøve til å svare på noen spørsmål.


Hvordan er det å være i Din Moris om dagen?

- Det er spennende og litt nervøst å være i Din Moris om dagen! Det er spennende å gi ut ny musikk og planlegge konserter og jeg gleder meg helt sjukt til det, men så er jeg også litt nervøs for om noen kommer til å ville høre på det vi har laget. Jeg er spent på om musikken kommer til å nå frem til dem som vil like den, på en måte. Ellers er det veldig gøy og spille sammen!

Din Moris består av Marius Trøan Hansen, Simen Skrebergene, Synnøve Gustavsen Ovrid og Markus Sørheim Vik.


Fortell om låtskriverprosessen på denne EP-en?

- Denne EP-en er et lite utvalg av låtene vi har skrevet sammen i løpet av tida vi har vært et band. Alle låtene er skrevet på ulike tidspunkter og ikke med en tanke om at de skulle settes sammen på en EP. Vi har valgt ut fem låter vi synes representerer bredden i musikken vår og som det alltid er gøy å spille live.

Helt konkret så går låtskrivingsprosessen oftest ut på at jeg har en idé til for eksempel et vers eller et refreng, også spiller vi på idéene sammen på øvingsrommet. Da kommer gjengen med innspill også utformer vi resten av låta sammen. De ferdige låtene er nesten alltid et resultat av mye jamming.


Hvor henter dere inspirasjon til tekster fra?

- Ofte blir tekst og melodi skrevet samtidig. Da er det akkurat som at teksten blir inspirert av melodien og at ordene som synges blir til fordi stavelsene og setningene passer inn og løfter den frem. Gir det mening? Det kan kanskje bare være noen få ord som “hekter seg på” melodien fordi de kjennes veldig naturlige akkurat der, og da skrives resten av teksten ut fra det. Tekstene er alltid inspirert av noe opplevd eller noe jeg har kjent eller tenkt mye på, men jeg vet ikke alltid hva låta skal handle om når jeg starter å skrive den.

Sistesporet på EPn er lyden fra denne livevideoen tatt opp tidligere i år på Vålerenga.


- I noen av de mer seriøse låtene er tekstene ofte inspirert av kjipe ting som dårlig samvittighet over å ikke bidra mer for klima og folk i umenneskelige situasjoner. Da blir tekstskrivingen en måte å gjøre det tydelig for meg selv hva jeg egentlig kjenner på, og ofte en slags anerkjennelse av at jeg kunne vært et bedre menneske - selv om det kanskje ikke er så lett å oppfatte de tingene der når man hører på musikken. Det ble litt mørkt, men jeg tror det stemmer!


Hva tror dere lyttere vil føle når de hører Hele havet i et badekar?

- Jeg håper noen føler seg glade eller melankolske eller tatt vare på når de hører på EPen.


Nevn tre ting du er stolte av med Epn.

- 1) Jeg er stolt av tittelen på EP-en. For meg sier “Hele havet i et badekar”-tittelen noe om hvor liten verden kan kjennes inni bobla vår, og at lett det er å glemme hvor mye som finnes utenfor den bobla. Jeg synes alle låtene på EP-en på hver sin måte passer inn i det temaet der. 2) Stolt over at alle låtene har noe eget ved seg! At de er veldig forskjellige, men passer fint sammen likevel.

3) Solt av Alt æ e! Tror det er favorittlåta på EPen. Synes produksjonen ble veldig fin, og at stemninga ble helt riktig.


Har dere noen kreative ambisjoner dere enda ikke har fått utløp for?

- Å lage et helt album er en kreativ ambisjon vi ikke har fått utløp for enda!

Din Moris-merch finnes i webshopen


Hva skjer nå?

- Etter EP-en er det noen nye låter vi har skikkelig kick på som vi har lyst til å gi ut om ikke alt for lenge! Hvis vi får muligheten til å spille i Nord-Norge vil vi gjerne det. Egentlig er vi bare veldig gira på å spille mange konserter, så hvis Sør-Norge ringer vil vi dra dit også altså. Vi har også ambisjoner om å gi ut et album.


Ep-en kan sjekke ut i sin helhet her: https://ingroov.es/hele-havet-i-et-bade


81 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page