top of page
R1-07709-0020.JPG

Humle - New York

  • Spotify
  • Svart Facebook Ikon
  • Instagram

Humle (Andreas Humlekjær) er en singer-songwriter i utvidet forstand, og "New York" er første singel fra hans forestående andrealbum.  Han får sagt det kompliserte på en enkel måte, og belyser utfordringer i et ungt voksenliv. Musikken hans henter inspirasjon fra en rekke kjente og mindre kjente artister, mange av dem fra nabolandet (tenk Markus Krunegård, Daniel Nordgren, blandet med en solid dose sen Abba). 

 

Reiseabstinensene som oppsto i 2020 ble etterhvert så sterke at de sådde frø til en ny låt, og i "New York" synger Humle om sitt forhold til byen som aldri sover. Sangen er på mange måter en romantisering, men også en ærlig skildring av kvelder som kanskje har sluttet litt for sent, og fått konsekvenser man ikke helt hadde sett for seg. 

Låta er produsert i samarbeid med Jonas Rohde-Moe (brenn., Pelicat, Kaja Gunnufsen). Lydbildet er organisk og dynamisk, stødig styrt av et piano spilt av Humle selv. Dette er også Humlekjærs debut som studiotrommis!

Humle debuterte i 2019 med albumet «Alt Er Bra Nå». Låtene derfra har fått plass på spillelister som New Music Friday, Indielista og Norske Viser-lista. Han har i tillegg fått spilletid i P1 nasjonalt og lokalt i tillegg til p13. I annerledes-året 2020 har Humle faktisk fått til å spille en hel del. I sommer og høst var han på en lang turné fra Lindesnes i sør til Tromsø i nord og spilte totalt hele 19 konserter i solo- og duoformat. 

 

"New York" er mikset av Jonas Rohde-Moe i Rohdos Studios, og mastret av Morgan Nicolaysen i Propeller. Øvrige musikere på innspillingen er Jørgen Lund Karlsen (saxofon) og Sebastian Gruchot (stryk).

bottom of page