Kniv & Gaffel - Gråsonesyndrom

  • Spotify - svarte sirkelen
  • Svart Facebook Ikon
  • Instagram

Kniv og Gaffel ga ut sin nyeste låt "Gråsonesyndrom" på Langfredag. I kjent stil kaster de denne gang sitt helt egne skråblikk på #metoo, og grenseland som egentlig er langt over grensen. Julia sier følgende om låta: "I kjølevannet av ørten tusen «gråsone» hendelser som fikk en etterlengtet oppmerksomhet under #metoo bevegelsen i 2017, skrev KNIV & GAFFEL låta Gråsonesyndrom. Vi lot oss fascinere av at utrykket «gråsone-land» stadig ble brukt som en unnskylding for å foreta seg både det ene og det andre. Låta er et stikk til alle som lider av gråsonesyndromet, og en hyllest til alle som slår hardt ned på det."

 

 

Det konseptuelle rockebandet Kniv & Gaffel oppstod sommeren 2017. Duoen Julia Sørensen og Hans-Ole Sponberg kickstartet hele prosjektet med å skrive og spille inn et album på kun fire dager. slik oppstod «15 par med Adidas». I desember 2017 kom EP-en «Når Golfen Ikke Gidder Mer».

Disse utgivelsene ble imidlertid kun sluppet på Soundcloud, og bandets første offisielle utgivelse er nå på trappene, og singelen "Liten Pause" er første smakebit. Med et helt unikt sound inspirert av 80-talls rock og elektronika, kombinert med naive, ufiltrerte og humoristiske tekster vil Kniv & Gaffel ta norsk rock til nye høyder.